Secunia CSI7
Advisories
Research
Forums
Create Profile
Our Commitment
PSI
PSI API
CSI
OSI
xSI
Vulnerabilities
Programs
Open Discussions
My Threads
Create Thread
Statistics
About

Forum Thread: PSI 2 can't find my internet connection

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
PSI

This thread has been marked as locked.
IB3141 PSI 2 can't find my internet connection
Member 13th Aug, 2011 19:43
Ranking: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug, 2011
System Score: N/A
Location: US
up to a few months ago I could scan using PSI 2 from my computer and get results. A few weeks ago it could no longer find the internet connection. I have used some scans taken directly from the internet and now can't find these.

Using firefox 5.0 Vista

Thanks for any help

--
IB3141

Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 13th Aug, 2011 19:58
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Have a look at The FAQ starting here:

http://secunia.com/products/consumer/PSI/faq/#s3

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+2
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 13th Aug, 2011 20:44
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Thanks for the reply. I followed the instructions and tried another scan and allowed it to search (or whatever it does) for about 10 Minutes and nothing.

thanks for the assist


--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
mogs RE: PSI 2 can't find my internet connection
Expert Contributor 13th Aug, 2011 21:23
Score: 2265
Posts: 6,266
User Since: 22nd Apr 2009
System Score: 100%
Location: UK
@IB3141

Are you using the latest version of psi......2.0.0.3003 ? You can check by right clicking on the Secunia icon in the Notification area....and then on About.

Regards,

--
Was this reply relevant?
+0
-0
Beercow RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 14th Aug, 2011 17:19
Score: 33
Posts: 34
User Since: 26th Sep 2010
System Score: 100%
Location: US
I don't know if this will help. I am using Windows 7 64bit.

You should delete 1 extra (parasite) zone from

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet Settings\Zones\

with pseudo-graphic number, you'll see it before zone number 0.

P.S. By the way, this extra zone prevents desktop gadgets to be shown correctly.

I forgot to mention, always back up your registry before making any changes.


--
Beercow

Windows 7 Professional SP1 64bit
Amd Athlon IIx4 630 Quad-core
Firefox 11
6GB ram
Was this reply relevant?
+1
-0
hrsmart RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 14th Aug, 2011 18:00
Score: 0
Posts: 2
User Since: 29th Dec 2010
System Score: N/A
Location: US
I have the exact same problem & i'm running 7 64 bit.

How the #$%^&* do i find HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet Settings\Zones\ to make any change?
Was this reply relevant?
+0
-0
Beercow RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 14th Aug, 2011 19:32
Score: 33
Posts: 34
User Since: 26th Sep 2010
System Score: 100%
Location: US
Press the start menu. Type regedit. Hit enter. You have to be an administrator to open regedit. From regedt, navigate to the location I posted and see if the extra value is there. It should be above zone 0 if it was the same problem I had.

--
Beercow

Windows 7 Professional SP1 64bit
Amd Athlon IIx4 630 Quad-core
Firefox 11
6GB ram
Was this reply relevant?
+1
-0
hrsmart RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 14th Aug, 2011 19:43
Score: 0
Posts: 2
User Since: 29th Dec 2010
System Score: N/A
Location: US
All i find is:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet Settings\Zones and in zones folder is: default & security safe

Under zones is:
0, 1, 2, 3, 4

Any follow up suggestions?
Was this reply relevant?
+0
-0
Beercow RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 14th Aug, 2011 20:04
Score: 33
Posts: 34
User Since: 26th Sep 2010
System Score: 100%
Location: US
Sorry. I have no other suggestions at this time. That was the only thing that was stopping it from verifying the connection for me. Good luck. I hope you find an answer.

--
Beercow

Windows 7 Professional SP1 64bit
Amd Athlon IIx4 630 Quad-core
Firefox 11
6GB ram
Was this reply relevant?
+0
-0
puget1 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 15th Aug, 2011 00:57
Score: 0
Posts: 551
User Since: 21st Dec 2007
System Score: N/A
Location: US
@IB3141

What anti-virus are you running?

Try this:





Navigating to the Program files folder and looking for the secunia folder double clicking it and inside the folder see if you see the secunia.exe (may only state psi app @ 16000 kb)and double click to see if the program opens from that location, or try to opening from the start menu (see foot note). What happens if you access https://psi.secunia.com ? You should be redirected to the PSI download/main page. If not, let E. Petersem know @.
http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal
Try resetting Internet Explorer to it's default settings, and then applying the configuration explained in FAQ item #s3:
http://secunia.com/products/consumer/PSI/faq/#s3

This can undo changes that some security programs sometimes make to IE's configuration. If none of those ideas work reinstalling may have to be done.




--
Windows Home Basic-Service Pack 2
Dell AMD Athlon 64x2 Processor 4000+ 2.10Ghz 2Memory 32 Bit

Firefox 27+ - MS Security Essentials+Spybot-Spyware Blaster-Malwarebytes-Emsisoft Malware- Sandboxie

IE 9-seldom












Was this reply relevant?
+1
-1
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 15th Aug, 2011 20:29
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
mogs I am running psi......2.0.0.3003

Puget1 my security is microsoft security essentials

Other information this is a 32 bit machine with Vista SP2. I hesitate to change the registery at this point. Yes, I am chicken.

thanks for the help and suggestions

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
mogs RE: PSI 2 can't find my internet connection
Expert Contributor 15th Aug, 2011 20:57
Score: 2265
Posts: 6,266
User Since: 22nd Apr 2009
System Score: 100%
Location: UK
@IB3141

Have you checked that your firewall permissions are still allowing Secunia....havn't altered recently ?
I have had instances when upgrading/installing, when the permission hasn't carried over.
Have you run CHKDSK recently for orphaned files and what not.....it can sometimes set things in order.
Regards,

--
Was this reply relevant?
+0
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 15th Aug, 2011 22:12
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Last edited on 15th Aug, 2011 22:13
I have run checkdsk == no errors found

I have added an exception for Secundia PSI in the fire wall.

The odd thing is that secunia scans and constantly updates my score, but I can't get the individual results and places to update the obsolete programs. My computer and secunia are talking to each other but I can't get the details on my monitor.

Thanks for your persistance

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
mogs RE: PSI 2 can't find my internet connection
Expert Contributor 15th Aug, 2011 22:56
Score: 2265
Posts: 6,266
User Since: 22nd Apr 2009
System Score: 100%
Location: UK
Last edited on 15th Aug, 2011 23:05
I'm not sure I understand you exactly. Do you mean you have now got access to the Secunia interface but some aspects aren't available ?


Edit.....Or are you saying the only info showing is that found when passing the cursor over the Secunia icon ?

--
Was this reply relevant?
+0
-0
puget1 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 16th Aug, 2011 01:10
Score: 0
Posts: 551
User Since: 21st Dec 2007
System Score: N/A
Location: US
You need to be careful so you get it right if you have problems let me know and if it solved your problem let us know: here goes,
first you need to go to the command prompt (click start then type cmd in the search window, then type or copy and paste paste it with a right click IN the blackbox exactly as it is typed: Mark and copy the next line:
cd "c:\Program Files (x86)\Secunia\PSI"

then right click inside the black box and choose "Paste"

ok after you have done that type and again exactly as it is here:

Psia -r and then hit enter

then type:
Psia -i and hit enter again



ok now,


Then there should come up a box that asks for your password, type in the
password and hit enter - please be aware that you can't see that you type
anything and that this wont work if you have an empty password.

please note this is a user account password that you use.
then close that out and open secunia and see if it is scanning if not try it again and see if it works




BLindow Trouble Scanning? Please read this 14th Mar, 2011 12:38 Ranking: 25
Posts: 25
User Since: 6th Nov, 2009
System Score: N/A
Location: Copenhagen, DK
If you can't start a scan in Secunia PSI, it could be because something
is blocking the Secunia PSI Agent from accessing our servers;
Please make sure that none of your Security Software is blocking Secunia Agent,
or the "Local System" user from accessing the internet.

If it still doesn't work here are some things you can try:

1) make sure everything in Internet Explore is as in our FAQ:
http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal...

2) try reinstalling Secunia PSI.

3) try running the service as a local Administrator account instead of Local System.
To do this you have to open the command prompt and run some commands,
This have to be done as a local administrator with password;

For 32-bit windows:
1) hold down the windows key and then R on the keyboard.
2) in the run box type in cmd and hit ok.
3)Mark and copy the next line:
cd "c:\Program Files\Secunia\PSI"
then right click inside the black box and choose "Paste" and hit enter.
4)Mark and copy the next line:
PSIA -i
then right click inside the black box and choose "Paste" and hit enter.
5) In the command prompt that pops up, you need to type in the users password.
Please note that you can't see what you type
6) then open Secunia PSI and run a scan

For 64-bit windows:
1) hold down the windows key and then R on the keyboard.
2) in the run box type in cmd and hit ok.
3)Mark and copy the next line:
cd "c:\Program Files (x86)\Secunia\PSI"
then right click inside the black box and choose "Paste" and hit enter.
4)Mark and copy the next line:
PSIA -i
then right click inside the black box and choose "Paste" and hit enter.
5) In the command prompt that pops up, you need to type in the users password.
Please note that you can't see what you type
6) then open Secunia PSI and run a scan.

Please note that you will have to do this everytime you update or reinstall
Secunia PSI if the scan doesn't work, and everytime you change your password

--
Kind regards,

Bjarne Lindow
Secunia PSI Support

Secunia PSI
http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal

It is my "understanding" that Security Essentials has something called DEP. That this is very similiar to "No Scripts" in Mozilla. Be sure that you have made proper enabling of Secunia PSI with this element of Security Essentials and scripts are allowed to run with in your anti virus and internet options.

--
Windows Home Basic-Service Pack 2
Dell AMD Athlon 64x2 Processor 4000+ 2.10Ghz 2Memory 32 Bit

Firefox 27+ - MS Security Essentials+Spybot-Spyware Blaster-Malwarebytes-Emsisoft Malware- Sandboxie

IE 9-seldom












Was this reply relevant?
+1
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 16th Aug, 2011 02:10
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
DEP has got nothing directly to do with Microsoft Essentials nor will anyone find a setting to change what resembles the wording DEP within the programme.

DEP is part of all Windows Operating Systems (and others). The setting on XP,which was installed as part of SP2, are at:

Control Panel>System>Advanced>Performance - then click the settings button>Data Protection Tab. Use the top setting for general protection (my default setting) or the bottom setting if U fully understand what DEP does & how changes U make will affect your global protection.

In Windows 7 (& I assume Vista) it is at Control Panel>System>System Protection>Advanced>Performance>click the settings button>click the Data Protection Tab

I have been using Microsoft Essentials(MSE) with default settings for over two months on my rotational testing of various Firewalls/anti viral programmes on my test PC (XP SP3).

It works flawlessly with PSI version 1.5 series & 2 series.

Altering DEP & tinkering with MSE will not solve this issue. I,like @Mogs, now question what the problem really is.

My initial response was given on the basis that there was no contact with the Secunia server(s) - that appears to have been resolved & it is now a graphics problem - or is it?

One can only guess until @Mogs questions are answered.







--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+2
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 16th Aug, 2011 19:31
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
mogs I am saying that when the cursor is passed over the Secundia icon the score is 85. After I run the updates, the score will change to about 92 +/-.

paget1 I will try your suggestions after I get settled with mogs. I am trying to do the easiest first

Secunia is not the only program that can't find my internet connection. When I downloaded the latest Internet Explorer 9 it can't can't find the internet connection. Also having trouble downloading updates from HP. Could this all be connected?

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
mogs RE: PSI 2 can't find my internet connection
Expert Contributor 16th Aug, 2011 19:51
Score: 2265
Posts: 6,266
User Since: 22nd Apr 2009
System Score: 100%
Location: UK
@IB3141

It seems very likely that the problems are inter-related.
Nevertheless, you seem to have progressed from your original first post....tho' you seem able to complete a scan of sorts....you don't make clear whether your'e accessing the Secunia interface....only the icon.
I would suggest; now that you've explained a little more....that you listen to Maurice, whom has lots more experience and of/with HP. I'm sure he'll pick the matter up shortly.
Good luck and regards,


--
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 16th Aug, 2011 21:56
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
What happens EXACTLY when U do this?

Right click on the PSI Tasktray icon & select Open Secunia PSI. Click Yes to the UAC prompt.

The interface should now open & U should be able to see the dashboard.

On the dashboard click Scan Your PC>another Window will open>click Start Scan>PSI will complete a scan ending with a notification box>click View Scan Results>this should allow U to see all the programmes installed on your PC.







--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 17th Aug, 2011 21:59
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Last edited on 17th Aug, 2011 22:01
Maurice------- When I scan over the icon on the tray,i get a rating of 85. If I update the the programs, this mark will change to 90+.

If I right click the icon and press open, the UAC comes up and I press continue. Then the Secunia page comes up and the statement says "Verifying Internet connection". There is a series of dots and the first has a red dot in it, but the dots never advance.for over 15 to 20 minutes. This is all I can now see of Secunia.

There is no dashboard, all i get to see is the Verifying Internet Connection

Thanks

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 17th Aug, 2011 22:03
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Thank U. Your default browser is not set up correctly in the registry.

What is your DEFAULT browser?

What other browsers have U got installed?

Once I know that I can help further.

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 17th Aug, 2011 22:34
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Default Browser is FireFox 5. I have Chrome, and I downloaded Internet Explorer 9 but it can't find my internet connection either.

Thanks for your effort

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 17th Aug, 2011 23:01
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
That confuses me - U are using the internet now to write these messages.

Let us establish what is going on.

Please open INTERNET EXPLORER>on the top row click on TOOLS>navigate down the dropdown box & click INTERNET OPTIONS>a box will open>click on the PROGRAMS tab>the top option is INTERNET EXPLORER DETAILS>click the button MAKE DEFAULT>close Internet Explorer.

Now try to use PSI using the format I gave in my previous post.

What happens now?

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+2
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 18th Aug, 2011 00:50
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Maurice--------- A month or two ago, I downloaded IE9 and when I try to open it, it tells me that whatever page I indicate that it can't be found. Trying to follow your instructions, I checked the Internet Options/connections/setup and am told that IE 9 is connected to the internet. I don't like IE and have only used it when absolutely necessary. IE doesn't work.

I opened Chrome 13.0----and using the PSI icon on the tray. tried to to get to scan. I got to the verifying internet connection and no further. I then tried to download PSI 2 and install it with Chrome. After a successful download, the attempt to open again only went as far as the "verifying internet connection" and then died.

thanks for your efforts

--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 18th Aug, 2011 01:06
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Of course IE works. It is the only browser that I use or have ever used on a main platform.. IE is embedded into Windows & certain functions will not work, including Windows Update, unless it is set up & running correctly.

That does not mean that IE needs to be your preferred PC default browser.

Parts of Secunia will not work either until IE is operating normally.

I suspect that is why many websites U are navigating to including HP will not function correctly.

Can U successfully use Windows Update? Are all the hotfixes issued by Microsoft installed?

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 18th Aug, 2011 01:45
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
It is very late here in the UK.

From the information U have given I can only really offer general advice on what I would do in your situation.

1. Reinstall IE9 from here ensuring U select Windows Vista 32 Bit from the drop down box.

http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explor...

There is no requirement to uninstall anything before U start. U will be offered the opportunity to make IE9 your default browser during the install (if allowed to run) - select Yes.

Allow set up to proceed to the Microsoft Recommended settings. That should reset your corrupt registry entry & get things going.

Now run Windows Update & if necessary fully update your system with all hotfixes offered.

Next run PSI. That should now work provided U have indeed checked the FAQ as previously requested to do.

Try to browse all the websites that U are experiencing difficulty with.

If that all works reset Firefox as your default browser. This can be achieved by installing the latest version from here & allowing it to become your default browser.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/new/

Now try PSI again. If that works U should be "home & dry".







--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+2
-0
IB3141 RE: PSI 2 can't find my internet connection
Member 18th Aug, 2011 23:20
Score: 0
Posts: 10
User Since: 9th Aug 2011
System Score: N/A
Location: US
Maurice ---- I downloaded the new IE9 as you suggested and it would not install because it would not displace a higher version. I tried to uninstall IE9 three times and finally found instructions on how.

Followed these,rebooted, and downloaded a new IE9. Installed the new program and things seemed to go right and rebooted. Something seemed wrong since there were not the usual question about new icons or where to place the file.

After rebooting, I tried to open IE9 but it would not because that the installation was stopped because it would not replace a higher revision.

I seems I may have more troubles than I know. I appreciate your assistance. I may have more wrong with my computer than I know. I may try to get ahold of Microsoft to see if they might help with the installation.

Again thanks for all your effort and help.


.


--
IB3141
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: PSI 2 can't find my internet connection
Handling Contributor 18th Aug, 2011 23:31
Score: 11312
Posts: 8,727
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
I think that may be a wise decision. I think all your ills are IE install related & I note you are not keen to change the registry.

If U think I can help further post back.





--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.


 Products Solutions Customers Partner Resources Company
 
 Corporate
Vulnerability Intelligence Manager (VIM)
Corporate Software Inspector (CSI)
Consumer
Personal Software Inspector (PSI)
Online Software Inspector (OSI)
 Industry
Compliance
Technology
Integration
 Customers
Testimonials
 VARS
MSSP
Technology Partners
References
 Factsheets
Reports
Webinars
Events
 About us
Careers
Memberships
Newsroom


 
© 2002-2014 Secunia ApS - Rued Langgaards Vej 8, 4th floor, DK-2300 Copenhagen, Denmark - +45 7020 5144
Terms & Conditions and Copyright - Privacy - Report Vulnerability