Forum Thread: Internet Explorer 9 in Windows 7

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
OSI

This thread has been marked as locked.
usay_inn2 Internet Explorer 9 in Windows 7
Member 23rd Jan, 2013 05:01
Ranking: 0
Posts: 4
User Since: 5th Dec, 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Good day,

I was wondering if it is still normal for the OSI scan does not work with Internet Exploerer 9 (64bits) under Windows 7.

I cannot find a way to open IE (32bits) in Windows 7 for the OSI scan to work.

Please help me !!!

Take care,

Maurice Joyce RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Handling Contributor 23rd Jan, 2013 09:44
Score: 11932
Posts: 9,159
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
I have just run OSI via the default 32 Bit IE 9 browser.

What happens if you click this link & then activate Start Scanner?

http://secunia.com/vulnerability_scanning/online/

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0
M.Haggqvist RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Secunia Official 23rd Jan, 2013 09:56
Score: 10
Posts: 34
User Since: 13th Jan 2012
System Score: N/A
Location: Copenhagen, DK
Hi

The OSI does not support 64bit browsers. Please see the link below.
http://secunia.com/products/consumer/osi/system_re...




--
Kind regards,
Martin Häggqvist
Secunia PSI Support
usay_inn2 RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Member 23rd Jan, 2013 19:31
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Dec 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Good day,

I know the OSI does not support IE 9 64bit, but is there a way to use a 32bit IE9 in my Windows 7 ??? I searched and didn't find a 32bit version on my system.

Tkx
Was this reply relevant?
+0
-0
usay_inn2 RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Member 23rd Jan, 2013 19:47
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Dec 2009
System Score: N/A
Location: N/A
When I cliick on the Start on the second screen to launch the OSI the time does not count and it is not able to scan. I would to find the IE9 32bit on my windows 7.
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Handling Contributor 23rd Jan, 2013 20:42
Score: 11932
Posts: 9,159
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
IE9 32 Bit is the default setting for Windows 7. To use the 64 Bit browser you must click a link called Internet Explorer (64 bit).

The is no way that I know of whereby a user can set the 64 Bit version to default so when you click on the normal IE icon the 32 Bit version opens.

Open the IE you use> Help> About Internet Explorer - do you see detail like this?

https://akkkug.bay.livefilestore.com/y1pe71r0pW1QQ...

OR like this?

https://akkkug.bay.livefilestore.com/y1pskL845afIH...

The difference is highlighted in green.

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0
usay_inn2 RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Member 23rd Jan, 2013 20:55
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Dec 2009
System Score: N/A
Location: N/A
My IE9 is default 64bit. I cannot find a way to use the 32bit version.

Your help would be grateful.
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Internet Explorer 9 in Windows 7
Handling Contributor 23rd Jan, 2013 21:29
Score: 11932
Posts: 9,159
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Right click on the Start Orb>select Open Windows Explorer & then follow the details on the screen shot

https://akkkug.bay.livefilestore.com/y1pLeLEI9vl_M...



--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.