Secunia CSI7
Advisories
Research
Forums
Create Profile
Our Commitment
PSI
PSI API
CSI
OSI
xSI
Vulnerabilities
Programs
Open Discussions
My Threads
Create Thread
Statistics
About

Forum Thread: Default browser not used for downloads

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
Programs

This thread has been marked as locked.
Bloodbuster Default browser not used for downloads
Member 25th Sep, 2009 19:27
Ranking: 0
Posts: 4
User Since: 5th Feb, 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Last edited on 25th Sep, 2009 19:28

Hi

When I choose to download updated files from the handy link in the PSI GUI, PSI opens Firefox instead of the default browser: I.E.8

Can the program be configured to use the default browser?

If another user is on they receive the Firefox 'binary file' warning which of course befuddles them and which is not necessary.

It also opens Firefox for the forum instead of I.E.8

My system is Vista Ultimate 32bit.

Any suggestions welcome.

Thanks

puget1 RE: Default browser not used for downloads
Member 25th Sep, 2009 19:48
Score: 0
Posts: 551
User Since: 21st Dec 2007
System Score: N/A
Location: US
Last edited on 25th Sep, 2009 20:09
There was a long and drawn out forum from everything from admin privileges to htkeys and the last I saw no conclusions were resolved. My take on this: that it may have something to do with the new "secure browsing" feature of Secunia. In order to gain access to the various browsers Secunia must be able to place long term cookies and have access to scripts. It is listed in whitepage of noscripts. I am having a doubter of this http://secunia.com/community/forum/thread/show/277... and I opened a forum about how to insert screenshots into psi forums. I realize that this is a quesstimation but poss. answer. I know that Maone @ maone.net uses Secunia.

Here is the original forum: http://secunia.com/community/forum/thread/show/219...

--
Windows Home Basic-Service Pack 2
Dell AMD Athlon 64x2 Processor 4000+ 2.10Ghz 2Memory 32 Bit

Firefox 27+ - MS Security Essentials+Spybot-Spyware Blaster-Malwarebytes-Emsisoft Malware- Sandboxie

IE 9-seldom












Was this reply relevant?
+0
-0
Anthony Wells RE: Default browser not used for downloads
Expert Contributor 25th Sep, 2009 23:17
Score: 2437
Posts: 3,327
User Since: 19th Dec 2007
System Score: N/A
Location: N/A

@Jhertel offers some workaround advice about halfway through the original thread ; it requires some technical expertise.

--


It always seems impossible until its done.
Nelson Mandela
Was this reply relevant?
+0
-0
puget1 RE: Default browser not used for downloads
Member 25th Sep, 2009 23:35
Score: 0
Posts: 551
User Since: 21st Dec 2007
System Score: N/A
Location: US
Thanks Anthony

--
Windows Home Basic-Service Pack 2
Dell AMD Athlon 64x2 Processor 4000+ 2.10Ghz 2Memory 32 Bit

Firefox 27+ - MS Security Essentials+Spybot-Spyware Blaster-Malwarebytes-Emsisoft Malware- Sandboxie

IE 9-seldom












Was this reply relevant?
+0
-0
Bloodbuster RE: Default browser not used for downloads
Member 27th Sep, 2009 19:35
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Feb 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Thanks folks.

Secunia really need to sort this out.
Was this reply relevant?
+0
-0
Slamgeden RE: Default browser not used for downloads
Member 28th Sep, 2009 09:11
Score: 0
Posts: 181
User Since: 17th Jul 2009
System Score: N/A
Location: N/A
It's the "Administrator" users default browser that's used. Since the software is intended to be run as "Administrator". This account is on every Winblows system. Even if you create other accounts.

--
Assorted Fnords.
Was this reply relevant?
+0
-0
Bloodbuster RE: Default browser not used for downloads
Member 28th Sep, 2009 20:50
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Feb 2009
System Score: N/A
Location: N/A
I've never used Firefox with the Admin account. I.E. has always been the default browser. I only used Firefox to test how a website displayed.

The easiest solution seems to be to uninstall FF. Especially as I do not use it any more.
Was this reply relevant?
+0
-0
Slamgeden RE: Default browser not used for downloads
Member 29th Sep, 2009 08:26
Score: 0
Posts: 181
User Since: 17th Jul 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Not the "Admin" account I suppose you created. The WinBlows, build-in "Administrator" account that never goes away, even if you create other admins. It's frequently not listed, but it's still there.

--
Assorted Fnords.
Was this reply relevant?
+0
-0
Anthony Wells RE: Default browser not used for downloads
Expert Contributor 29th Sep, 2009 12:16
Score: 2437
Posts: 3,327
User Since: 19th Dec 2007
System Score: N/A
Location: N/A

In the original forum tread (noted above) jhertel gives his workaround in his July 29th posting(s) . Some of the entries seem to be slightly variable , depending on your OS , so read all the posts.

--


It always seems impossible until its done.
Nelson Mandela
Was this reply relevant?
+0
-0
Bloodbuster RE: Default browser not used for downloads
Member 29th Sep, 2009 14:58
Score: 0
Posts: 4
User Since: 5th Feb 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Yes - I was referring to the Administrator account and not my own or other account that has administrative privileges.

I'm not going to muck about with those settings - If Secunia got it right in the first place, there would be no need for this.

Other apps installed on my PC always use I.E. when needed.

However, now that FF has been uninstalled, the question becomes academic.

Let's hope that Secunia fix this for other users.
Was this reply relevant?
+0
-0
puget1 RE: Default browser not used for downloads
Member 29th Sep, 2009 15:21
Score: 0
Posts: 551
User Since: 21st Dec 2007
System Score: N/A
Location: US
Resolved

--
Windows Home Basic-Service Pack 2
Dell AMD Athlon 64x2 Processor 4000+ 2.10Ghz 2Memory 32 Bit

Firefox 27+ - MS Security Essentials+Spybot-Spyware Blaster-Malwarebytes-Emsisoft Malware- Sandboxie

IE 9-seldom












Was this reply relevant?
+0
-0
MRCS4 RE: Default browser not used for downloads
Member 8th Oct, 2009 05:03
Score: 0
Posts: 8
User Since: 30th Nov 2008
System Score: N/A
Location: N/A
on 29th Sep, 2009 14:58, Bloodbuster wrote:
Let's hope that Secunia fix this for other users.

I had the same problem and found a comparatively easy solution for Opera. I would suspect there should be a similar way for Firefox, Chrome, etc. I had recently done a fresh install of Opera 10.0 and still had 9.64 installed, which PSI insisted on using. Uninstalling PSI and even deleting my profile did not help. Under Opera preferences there is a setting for Protocols Handled by Opera (Tools > Preferences > Advanced > Programs > Details) with checkboxes for HTTP and HTTPS. I unchecked those in 9.64 and then checked them under 10.0, and PSI used the correct default browser after that.

[Please excuse the duplicate post. I didn't know which was the best thread to place it under. The most relevant one seemed to be quite old.]
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.


 Products Solutions Customers Partner Resources Company
 
 Corporate
Vulnerability Intelligence Manager (VIM)
Corporate Software Inspector (CSI)
Consumer
Personal Software Inspector (PSI)
Online Software Inspector (OSI)
 Industry
Compliance
Technology
Integration
 Customers
Testimonials
 VARS
MSSP
Technology Partners
References
 Reports
Webinars
Events
 About us
Careers
Memberships
Newsroom


 
© 2002-2014 Secunia ApS - Rued Langgaards Vej 8, 4th floor, DK-2300 Copenhagen, Denmark - +45 7020 5144
Terms & Conditions and Copyright - Privacy - Report Vulnerability