Forum Thread: Why won't Avast Home Professional patch.

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
Programs

Relating to this vendor:
AVAST Software a.s. (formerly ALWIL Software a.s.)
And, this specific program:
avast! Home/Professional 4.x

This thread has been marked as locked.
RegLamBri00 Why won't Avast Home Professional patch.
Member 26th Sep, 2009 08:30
Ranking: 0
Posts: 1
User Since: 15th Jul, 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Two times I've tried upgrading Avast to patch it but I still get an unsecure reading when Secunia scan is complete. Help!!!

Maurice Joyce RE: Why won't Avast Home Professional patch.
Handling Contributor 26th Sep, 2009 08:57
Score: 12099
Posts: 9,392
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK


--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1607 Build 14393.447
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+0
-0
This user no longer exists RE: Why won't Avast Home Professional patch.
Member 26th Sep, 2009 14:09
I use avast! Home Profesional and I do not have a problem updating avast! definitions.

Are you running a software firewall?
Was this reply relevant?
+0
-0
Bridgeman00 RE: Why won't Avast Home Professional patch.
Member 26th Sep, 2009 22:46
Score: 0
Posts: 2
User Since: 26th Sep 2009
System Score: N/A
Location: N/A
on 26th Sep, 2009 08:30, RegLamBri00 wrote:
Two times I've tried upgrading Avast to patch it but I still get an unsecured reading when Secunia scan is complete. Help!!!

I am running Windows Vista Home Premium 32bit. I am using Secunia simple. When I updated Avast the update was successful but its not changing Secunia's reading.
Was this reply relevant?
+0
-0
fobs RE: Why won't Avast Home Professional patch.
Member 26th Sep, 2009 23:02
Score: 0
Posts: 12
User Since: 16th Oct 2008
System Score: 100%
Location: N/A
Initially I chose to update this program through the utility in Secunia and despite doing this twice it did not update the program to the latest build version 4.8.1356. I then right clicked the avast! icon in the taskbar and chose the "Updating" option. This brings up two choices. In order to update the program, choose "Program Update". The other option "iAVS Update" only updates the anti-virus database.

After rebooting the computer (and I have two different o/s (XP Home SP3 and XP Professional SP3 on two different laptops), Secunia still did not recognise the update. Only after having Secunia re-scan the program after the reboot did I receive a message indicating there were no insecure programs.

Hope this helps anyone encountering the same problem.



--
ediabid
Was this reply relevant?
+0
-0
Bridgeman00 RE: Why won't Avast Home Professional patch.
Member 26th Sep, 2009 23:52
Score: 0
Posts: 2
User Since: 26th Sep 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Thank you it worked.
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.