navigation bar left navigation bar right

Secunia CSI7
navigation left tab Advisories navigation right tab
navigation left tab Research navigation right tab
navigation left tab Forums navigation right tab
navigation left tab Create Profile navigation right tab
navigation left tab Our Commitment navigation right tab
PSI
PSI API
CSI
OSI
xSI
Vulnerabilities
Programs
Open Discussions
My Threads
Create Thread
Statistics
About

Forum Thread: PSI is very slow in starting

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
PSI

This thread has been marked as locked.
Bob Gen PSI is very slow in starting
Member 10th Dec, 2009 02:35
Ranking: 0
Posts: 2
User Since: 8th Mar, 2008
System Score: N/A
Location: N/A
On Windows XP Pro (up to date - ver. 3)the PSI program takes almost one minute to start. This is much longer than any other program I use. I start PSI manualy when I want to use it. I beleive I am using the latest version. The program operates normaly, and I can complete al operations without a probl;em.

thedillpickl RE: PSI is very slow in starting
Contributor 11th Dec, 2009 06:28
Score: 376
Posts: 872
User Since: 3rd May 2009
System Score: 100%
Location: US
Hi Bob Gen;

The current version of PSI is 1.5.0.1 (ver. 1.5.0.0 is fine too, they just added more languages). The version number is on the bottom right of the PSI window.

It may be taking so long to start because you are not letting it run in the background as it was ment to run. If you allow it to start when you boot your computer and let it do it's thing that's best. The only time you'll know it's there is when there's a problem or when it compleats a scan (once a week for the scan).

I suspect you don't start PSI every day. With out going into detail, I don't either. My problem is the dial-up service is to sloooooooooow here. When I do start PSI it does a scan before the interface loads. This may be what your experiancing. If your computer alternates between sending data & running the hard drive when you start PSI, leave PSI on and do something else (check e-mail, play cards, whatever) for say fifteen minutes. Now shut down PSI by right clicking the icon in the taskbar & selecting Exit. Now restart PSI and see if it starts faster. If it does then I am correct.

Do consider letting PSI run at start-up & leaving it run in the background. It won't interfere with anything I'm aware of & will provide your system with the best defence against attack - up to date software!


regards;

Fred

--
XP Home
Chrome, Firefox, IE8
--
consilio et animis
Was this reply relevant?
+0
-0
Bob Gen RE: PSI is very slow in starting
Member 12th Dec, 2009 01:22
Score: 0
Posts: 2
User Since: 8th Mar 2008
System Score: N/A
Location: N/A
Recomended changes worked.
Thanks Bob Gen
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.


 Products Solutions Customers Partner Resources Company
 
 Corporate
Vulnerability Intelligence Manager (VIM)
Corporate Software Inspector (CSI)
Consumer
Personal Software Inspector (PSI)
Online Software Inspector (OSI)
 Industry
Compliance
Technology
Integration
 Customers
Testimonials
 MSSP
Technology Partners
References
 Reports
Webinars
Events
 About us
Careers
Memberships
Newsroom


Secunia is a member of FIRST Secunia is a member of EDUcause Secunia is a member of The Open Group Secunia is a member of FS-ISAC
 
Secunia © 2002-2014 Secunia ApS - Rued Langgaards Vej 8, 4th floor, DK-2300 Copenhagen, Denmark - +45 7020 5144
Terms & Conditions and Copyright - Privacy - Report Vulnerability - Disclaimer
follow Secunia on Facebook follow Secunia on Twitter follow Secunia on LinkedIn follow Secunia on YouTube follow Secunia Xing follow Secunias RSS feed follow Secunia on Google+