Forum Thread: Do I need jre1.6.0_18 ?

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
Programs

Relating to this vendor:
Sun Microsystems
And, this specific program:
Oracle Java JRE 1.6.x / 6.x

This thread has been marked as resolved.
KlausInChrist Do I need jre1.6.0_18 ?
Member 28th Aug, 2010 06:48
Ranking: 0
Posts: 3
User Since: 28th Aug, 2010
System Score: N/A
Location: CH
At the moment I have installed 18, 20 and 21.

Freemind, OpenOffice and o lot of other useful software.

Is this really a vulnerability?

Do all programs automatically use the newer jre-versions when I remove 18?


--
Windows 7 Home Premium 64 Bit, DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+, Motherboard Name Asus M2N-VM DVI (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN), 3968 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) - Still God IS > http://needhim.org

Post "RE: Do I need jre1.6.0_18 ?" has been selected as an answer.
taffy078 RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Contributor 28th Aug, 2010 09:01
Score: 408
Posts: 1,464
User Since: 26th Feb 2009
System Score: 100%
Location: UK


--
taffy078, West Yorkshire, UK

HP Envy Win10 PC and Compaq Presario screwed up by forced upgrade to Win10 from WIn7
Was this reply relevant?
+3
-0
taffy078 RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Contributor 28th Aug, 2010 09:06
Score: 408
Posts: 1,464
User Since: 26th Feb 2009
System Score: 100%
Location: UK


--
taffy078, West Yorkshire, UK

HP Envy Win10 PC and Compaq Presario screwed up by forced upgrade to Win10 from WIn7
Was this reply relevant?
+1
-0
TiMow RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Dedicated Contributor 28th Aug, 2010 10:09
Score: 737
Posts: 728
User Since: 26th Jun 2009
System Score: N/A
Location: CH
Hi Grace

Sometimes, when updating Java, previous versions are not always removed/overwritten - often leaving an insecurity. Unless the situation has recently changed, u.20 is the latest "secure" release (according to PSI rules), with U.21 being purely cosmetic enhancements. However it is always advisable to stay current with the latest version, as you have u.21 already installed.

Any program that requires Java should use the latest Java update (although some users don't use Java at all). All previous versions (u.18, u.20) can be removed from Add/Remove programs (in Control Panel) - highlight each version and click Remove

Re-boot and re-scan PSI - this should clear the insecurity of u.18.

If you have any other problems with other programs (reference to Open Office?) showing insecure, post back with more details.

TiMow

--
Computing is not yet a perfect science - it still requires humans.
Was this reply relevant?
+3
-0
KlausInChrist RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Member 28th Aug, 2010 21:26
Score: 0
Posts: 3
User Since: 28th Aug 2010
System Score: N/A
Location: CH
on 28th Aug, 2010 10:09, TiMow wrote:

TiMow

Thank you for the help. I experienced like you told me. God bless you.


--
Windows 7 Home Premium 64 Bit, DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+, Motherboard Name Asus M2N-VM DVI (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN), 3968 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) - Still God IS > http://needhim.org
Was this reply relevant?
+1
-1
KlausInChrist RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Member 28th Aug, 2010 21:35
Score: 0
Posts: 3
User Since: 28th Aug 2010
System Score: N/A
Location: CH
on 28th Aug, 2010 09:06, taffy078 wrote:

Hoping this helps

Thank you for the hints about asking.

I will not follow your suggestion about removing the link as it is personal important for me. People should hear about God. If someones listens/reads ... is there any human force?

If there is an order to do so I will surely follow - deeply concerned about the progressing intolerance in society about statements of what one is sure to know as real truth.

--
Windows 7 Home Premium 64 Bit, DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+, Motherboard Name Asus M2N-VM DVI (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN), 3968 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) - Still God IS > http://needhim.org
Was this reply relevant?
+2
-2
taffy078 RE: Do I need jre1.6.0_18 ?
Contributor 29th Aug, 2010 21:22
Score: 408
Posts: 1,464
User Since: 26th Feb 2009
System Score: 100%
Location: UK
Last edited on 29th Aug, 2010 21:24
on 28th Aug, 2010 09:01, taffy078 wrote:
PS I would also suggest that you omit the link after your name. It could impact replies.


Hi again. Just to say that your link doesn't impact upon/affect/bother me in any way. I was just being pragmatic as I know that some here are affected etc etc.

You stick with your principles/what you believe to be right for you.

I'm glad you sorted it. Take care.

--
taffy078, West Yorkshire, UK

HP Envy Win10 PC and Compaq Presario screwed up by forced upgrade to Win10 from WIn7
Was this reply relevant?
+2
-0

This thread has been marked as locked.