Secunia CSI7
Advisories
Research
Forums
Create Profile
Our Commitment
PSI
PSI API
CSI
OSI
xSI
Vulnerabilities
Programs
Open Discussions
My Threads
Create Thread
Statistics
About

Forum Thread: Secunia Psi does NOT work with XP Pro

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
PSI

This thread has been marked as locked.
shankle Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Member 6th Mar, 2011 18:17
Ranking: 0
Posts: 2
User Since: 6th Mar, 2011
System Score: N/A
Location: US
If this is not in the correct forum plase move it and let me know where.

Clicking on the try Icon the secunia flashes on the screen and goes back
to the desktop.
Thanks for any help.

Maurice Joyce RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Handling Contributor 6th Mar, 2011 18:27
Score: 11309
Posts: 8,723
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
I think U are referring to PSI not OSI. I will move the thread for U.

Can U please right click on the Tasktray icon>about

The version showing should be 2.0.0.3001

If not U can download the latest version from here:

http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal...

--
Maurice

Windows 7 SP1 64 Bit OS
HP Intel Pentium i7
IE 11 for Windows 7 SP1
16GB RAM
Was this reply relevant?
+1
-0
drogers4433 RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Member 6th Mar, 2011 18:58
Score: 0
Posts: 1
User Since: 6th Feb 2011
System Score: N/A
Location: US
I have Windows Pro and mine does the same thing. It is apparently running in the background because I get a rating of 95%. I have the correct version but I can't open Secunia PSI to see what I need to download to fix it. Why won't the window stay open?
Was this reply relevant?
+0
-0
shankle RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Member 6th Mar, 2011 19:24
Score: 0
Posts: 2
User Since: 6th Mar 2011
System Score: N/A
Location: US
Droggers stated my problem better than I did.
Thank you Droggers
Was this reply relevant?
+0
-0
Anthony Wells RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Expert Contributor 6th Mar, 2011 19:53
Score: 2384
Posts: 3,280
User Since: 19th Dec 2007
System Score: N/A
Location: N/A

Hi ,

This "sounds" like a known bug specific to XP SP3 .

Two workarounds for XP are detailed towards the end of this FAQ item (scroll down) :-

http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal...

Make sure ALL your settings for IE are as directed .

Hope this helps .

Anthony

--


It always seems impossible until its done.
Nelson Mandela
Was this reply relevant?
+1
-0
Para52 RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Member 6th Mar, 2011 20:17
Score: 1
Posts: 3
User Since: 25th Apr 2010
System Score: 100%
Location: CA
Last edited on 6th Mar, 2011 20:18
March 6, 2011

Hi Guys

I had the same problem but after searching & reading tons of posts, it was suggested that you need to uninstall ALL & ANY versions of PSI on your PC's.

Then you need to reboot your PC.

Then you need to clean out your registry of any traces of PSI (use a VG, reputable registry cleaner like: CCleaner, Glary Utilities or another you're familiar with), & reboot your PC again.

Now go ahead & install the very latest PSI from Secunia. And it should work...

That's the steps I took, plus I have both Glary Utilities & CCleaner programs which I used (just to make sure I got everything). And PSI worked!

I cannot guarantee that this method will work for any of you (I hope it does). I'm just trying to add my solution to the list, since it helped me.

Regards
Para

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
XP Home/Pro (32-bit) SP3|2GB RAM|2.4Ghz Intel Pentium Dual|NVIDIA GeForce 7050|FF 3.6.15|TB 3.1.9|Avira AntiVir 10.0.1.44|PCTFWP 6.0.0.88| SAS[OnDemand]|Malwarebytes[OnDemand]|Secunia PSI 2.0.0.3001|WinPatrol Plus 19.3.2010.5|Spybot S&D 1.6.2.46|A2-Hijack Free 4.0|CCleaner 3.04.1389|

--
XP Home/Pro (32-bit) SP3|2GB RAM|2.4Ghz Intel Pentium Dual|NVIDIA GeForce 7050|FF 3.6.15|TB 3.1.9|Avira AntiVir 10.0.1.44|PCTFWP 6.0.0.88|
SAS[OnDemand]|Malwarebytes[OnDemand]|Secunia PSI 2.0.0.3001|WinPatrol Plus 19.3.2010.5|Spybot S&D 1.6.2.46|A2-Hijack Free 4.0|CCleaner 3.04.1389|
Was this reply relevant?
+1
-0
Anthony Wells RE: Secunia Psi does NOT work with XP Pro
Expert Contributor 6th Mar, 2011 20:27
Score: 2384
Posts: 3,280
User Since: 19th Dec 2007
System Score: N/A
Location: N/A

Hi Para ,

Thanks for posting , you don't actually detail the problem you were experiencing ; although your solution does help in certain cases , it does not with a specific XP bug which closes the GUI window almost instantaneously .

Glad you got yourself sorted .

Take care

anthony

--


It always seems impossible until its done.
Nelson Mandela
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.


 Products Solutions Customers Partner Resources Company
 
 Corporate
Vulnerability Intelligence Manager (VIM)
Corporate Software Inspector (CSI)
Consumer
Personal Software Inspector (PSI)
Online Software Inspector (OSI)
 Industry
Compliance
Technology
Integration
 Customers
Testimonials
 VARS
MSSP
Technology Partners
References
 Factsheets
Reports
Webinars
Events
 About us
Careers
Memberships
Newsroom


 
© 2002-2014 Secunia ApS - Rued Langgaards Vej 8, 4th floor, DK-2300 Copenhagen, Denmark - +45 7020 5144
Terms & Conditions and Copyright - Privacy - Report Vulnerability